William W. Tara 1975

Oli siis.
Kui sul algab ametlikult pikk puhkus peale sadat aastat töötegemist, siis ärgata kell 9 hommikul ülesse ja pool päeva tööd rabada ei pruugigi tunduda morjendav, sest saatus ja karma ja muud asjad tajuvad su panust ja kingivad sulle seejärel midagi head. Nagu näiteks täna. Võttes ette pärastlõunase rattakruisi ja täiesti ilma igasuguse vajaduseta midagi osta, sisse põigates ühte kaltsukasse, nägi mind ja nägin William W. Tara 1975 aasta originaal ja Tara signeeritud graafilist lehte Scafa Tornabene töökjast. Mitte et ma see hetk oleks teadnud kes on see William W. Tara, aga eks joonistusstiil tundus kohe väärt ja eks ma ruttu googeldasin ja olin nagu oioioii mul on seda vaja. Hinnaks oli 1€. Aitäh intuitsioon ja vaist ja karma.



Ja siis veel edastan omakorda Eesti disaini jaoks tähtsat informatsjooni, sest eile tulid ju müüki Eesti Disainiauhindade ja Oskar Metsavahi show piletikud.
Ei hakka ümberkirjutama juttu, jutt on niigi ladus: "Kolmanda põlve eestlane, Lõuna-Ameerika tuntuima luksubrändi OSKLEN asutaja ja jätkusuutliku mõtteviisi pioneer Brasiilias külastab septembri lõpul Eestit, et esitleda esmakordselt oma moebrändi OSKLEN kollektsiooni ning esineda avalikul seminaril. 21. septembril saab publik näha OSKLENi moeshowd Tallinna Lennusadamas toimuval Eesti Disainiauhinnad 2012 galal algusega kell 20.00. 22. septembril kell 10.00 toimub KUMU auditooriumis Oskar Metsavahi avalik seminar, kus huvilised saavad osa OSKLENi eduloost, selle looja maailmavaatest ning kogemusest. Oskar Metsavaht on Brasiilias tuntud spordiarst, kirglik surfar, filmirežissöör, fotograaf ning moekunstnik. Tema loodud kaubamärk OSKLEN on ainus Lõuna- Ameerika luksusbränd, mis on terves maailmas kõrgelt hinnatud selle visuaalse käekirja ning püüdluse poolest väärtustada kohalikku toorainet ja käsitööoskust ning jätkusuutlikku mõtteviisi. Oskar Metsavaht on Eesti aukonsul Rio de Janeiros ning UNESCO Hea Tahte Saadik. 2011. aastal valis majandusajakiri Fast Company ta maailma saja loovaima äriinimese hulka. Eesti Disainiauhinnad 2012 on Eesti Disainikeskuse, Eesti Disainerite Liidu, ADC*Estonia ja Teenusmajanduse koja poolt ellu kutsutud konkurss. Ühtse kontseptsiooni alla on toodud erinevad disainivaldkonnad ning tunnustatakse viimase kahe aasta jooksul loodud parimaid tootedisaini projekte (Bruno), veebi- ja graafilist disaini (ADC*E), silmapaistvat noort disainerit (SÄSI) ning esimest korda ka parimat teenusedisaini projekti ning disainikriitikut."


Ja muide ärajagamine aka giveaway on ikka käimas GUCCI värkidele. Siin: http://uustuus.blogspot.com/2012/07/arajagamine-aka-giveaway-taas-soolas.html