Elizabeth & James & Disainiöö

Kõigepealt ma ruttu ruttu sheerin seda mida näevad ja teevad juba tulevaseks kevad 2013'ks ette Elizabeth and James. Ma ei tea kas see on jälle see, et mulle lihtsalt hullult meeldib modell kellel riided seljas või riided ise, aga meeldib mis meeldib.


Nagu ka varasematel aastatel on ajaliselt käes aeg disainiööks ja sellega seoses tasub täiega käia näitustel ja avamistel ja workshoppimistel ja üritustel. Infot saab kodukalt: http://disainioo.ee/ Üritused toimuvad nii Tallinnas kui ka Tartus, nii et Lõuna-Eesti klemmid hoidke ka silma peal. Ametlikku juttu:
VII festival keskendub valdkondadele, milles disaini roll elukeskkonna paremaks muutmisel on toonud käegakatsutavaid tulemusi. Design Matters egiidi all toimuvad seminarid, konkursid ja kontaktiöö keskendub disaini ja ettevõtete koostööle ning aitab lahti mõtestada edu võimalikkuse mudeleid erinevate valdkondade vahel tutvustades praktikute edulugusid mööbli- ja moetööstuse valdkonnas. Esinejate seas on eesti juurtega maailmatuntud moedisainer Oskar Metsavaht Brasiiliast, Per Mollerup, Tapio Anttila, Adam von Haffner Paulsen, Fabien Cappello, Pekka Timonen jt tunnustatud disainerid Taanist ning Suurbritanniast. Keskkonna ligipääsetavusele keskendub rahvusvaheline väljapanek Cities For All. Plakatiaktsioon Rodchenko 120 tunnustab konstruktivismi rajajat, tutvuda saab moodsa vene plakatiga ning fotonäitustega jm. Festivali tippsündmus on Eesti Disainiauhindade gala Lennusadamas, mis on sel aastal katuseks BRUNO auhinnale kui ka teistele disainiauhindadele. Tunnustust jagatakse nii tootedisaini, graafilise disaini kui ka teenuse disaini valdkonnas. Tavapäraselt on festivali kavas erinevad töötoad, kiirloenguid saab jälgida Pecha Kucha õhtul; noortele disaineritele on suunatud Portfolio café; Reet Ausilt on oodata elamusetendust Trash to Trend. Kultuuripealinn Guimarãesi stardib Balti jaamast kunstirong Cosmic Underground. Disainiööd aitavad oma üritustega rikastada sattelliidid üle terve linna. Festivali tõmbekeskused asuvad Rotermanni kvartalis ja Eesti Disaini Majas, kus asub ka disainiööklubi. Tartus koonduvad üritused alates 27.septembrist Loomemajanduskeskusesse.